GOKVERSLAVING IN DE REGIO


Doordat het online gokken steeds populairder wordt in de Zaanse regio en veel mensen die overal vandaan komen hier ook steeds meer aan deelnemen is het van groot belang dit zo gezond mogelijk te houden. Gokverslavingen komen echter niet veel voor in de regio omdat de gemeente op het gokken een strenge regelgeving heeft uitgevoerd waardoor mensen dus meer voor het plezier en de spanning gokken dan dat ze daar lichamelijk behoeften aan hebben.

Wel wil D66 voor gokverslaving een speciaal hulpbureau vestigen waar de eventuele speler met dit probleem terecht kan voor hulp en een therapie kan volgen om beter met het gokken om te kunnen gaan. Een echte gokverslaving bestaat dus niet en gaat het meer om het gevoel van spanning.

Dit heeft ook veel met geluk te maken wat wil zeggen dat wanneer iemand af en toe speelt meer geluk kan hebben dan mensen die veel of lang spelen. Door geluk te hebben wordt de drang om door te spelen aangemoedigd in de hoop nog méér geluk te hebben wat dus weinig met verslaving te maken heeft maar wel veel met de spanning en adrenaline.

Het is dus wijs om altijd verantwoordelijk online te spelen en ten alle tijden een goede controle over het spelen te behouden. Daarom vind D66 het ook zeer belangrijk dat hier strenger op gewezen wordt en te vermijden dat kinderen aan casinospellen deelnemen voornamelijk omdat kinderen deze controle niet over zichzelf kunnen uitvoeren en ouders zich vaak niet bewust zijn van dit probleem.

Lees hier over anticonceptie in de Zaanstreek.